Coast to Coast - Noord-Engeland op z'n best!


Op 26 maart was het zover! Laura (@lauravantill) en ik vertrokken naar de UK.
Het zou mijn allereerste keer zijn in Engeland dus ik was erg benieuwd. Op de planning stond Noord-Engeland, van kust tot kust, 4 steden in 8 dagen!


Niet met het vliegtuig, niet met de auto, maar met de ferry! De eerste nacht sliepen wij op een ferry van het bedrijf P&O ferries. Zij verzorgde de overtocht van Rotterdam naar Hull. Een enorm schip waar van alles te zien en doen is; eten in de brasserie, een live optreden bijwonen of lekker naar de bioscoop.Hull
Hull, een stadje waar ik nog nooit eerder van gehoord had voordat de ferry van P&O ferries hier aan aankwam in de haven. Met veel te grote koffers (maar dan ook echt VEEL te groot, zo'n 3000 kg) gingen wij van boord en begaven ons naar het centrum van Hull. We sliepen in het Hide Out hotel, een heel leuk boutique hotel waar geen receptie aanwezig is; alsof je je eigen appartementje midden in de stad hebt.
In Hull hebben wij een uitgebreide city tour gedaan en daardoor zijn wij het stadje echt goed leren kennen; het oude centrum waar veel particulieren nog leuke shopjes runnen, het nieuwere gedeelte waar hippe barretjes zitten en de musea die bijna allemaal gratis zijn, het is allemaal even leuk.

Op dinsdag was het tijd om door te reizen naar onze volgende bestemming: Leeds.
Je kan heel makkelijk reizen per trein, de Transpennine express. Wij kochten een Rover ticket, hiermee kon je in 8 dagen 4 steden per trein bezoeken.
Leeds
Wederom een stadje waar ik nog niet eerder van gehoord had. Maar wat is Leeds mooi! We sliepen in het Hilton hotel in een leuk buurtje. In deze stad kan je enorm goed shoppen en het leuke is: heel veel shoppingmalls zitten in arcades, mooie oude overdekte hallen. Hoe handig als het regent!
In Leeds hebben wij een styling & lifestyle experience gedaan in het John Lewis centrum.
S'avonds hebben we bij East59th de lekkerste cocktails gedronken en vervolgende de beste sushi everrrrr bij Issho gegeten.

Van Leeds namen wij wederom de Transpennine Express naar onze volgende bestemming.Manchester
Next stop: Manchester! Mijn favoriet. Manchester is een stuk groter dan Leeds & Hull, het voelde voor mij een beetje als New York. De gebouwen zijn groot en prachtig, de straten heel breed en er rijden veel van die typische Britse taxi's rond. Het hotel, The Principal, was fantastisch (en enorm) en erg Instagram-waardig. Overal leuke spots!
Ook hier werden we door een tourguide rondgeleid. Hij heeft ons na de tour, op ons verzoek, gedropt bij een enorm gebouw vol met vintage winkels. Hoe leuk!
Ik zou aanraden hier twee of zelfs drie dagen te blijven hangen, er is voor ieder wat wils!


Liverpool
De laatste stop van onze reis: Liverpool. Wij kwamen hier aan op vrijdagavond en kregen de tip van een local om naar Berry & Rye te gaan: zogenaamd een geheime club. Na met de Uber te zijn afgeleverd voor een zwarte deur zonder tekst hebben we op de deur geklopt. Die werd na 5 minuten geopend en ons werd verteld dat we over 10 minuten naar binnen mochten. Erg spannend uiteraard. Toen we uiteindelijk binnenstonden hebben we wel even gelachen: het bleek een donker mini clubje te zijn met live jazzmuziek, onze jas werd netjes weggehangen en er stonden netjes glaasjes water met een cocktail menu kaart op ons te wachten op de bar. Anders dan we verwacht hadden maar heel leuk uiteindelijk. Einde van de avond zijn we weer lekker terug gegaan naar ons hotel, de Hope Street Hotel; heerlijk daar!
Liverpool is typisch Engels: de mensen zijn luidruchtig en schaars gekleed maar heel vriendelijk, de gebouwen zijn oud en imposant en op elke hoek is een pub te vinden. Wederom een superleuke stad!Zondag, de laatste dag. Met de Transpennine express zijn wij van Liverpool naar Hull teruggereden. Dit duurde max. 4 uur, dat viel best mee! Onze laatste nacht zou weer aan boord zijn van de ferry van P&O ferries.


Sinds twee weken ben ik weer terug. Veel gezien, veel gedaan. Mijn eerste keer Engeland was een groot succes, ik raad het iedereen aan om ook eens het Noorden van Engeland te bezoeken.
Keep an eye on my Instagram, daar heb ik nog veel meer foto's & stories van deze trip!
Dan nog iets leuks! Via deze link kun je een Cultural Rover ticket kopen, met deze combi ticket krijg je 50% korting op je ferry! 

Jint

No comments:

Instagram